divendres, 25 de novembre del 2011

Recitació del poema

Avui dua 25 de Novembre a classe de COED, he recitat el poema escollit.

Abans de recitar el poema, la Rosa Soler, ens ha donat algunes pautes per realitzar una bona recitació, seguidamet ens hem assegut correctament a la cadira, amb l'esquena recte i les cames seperades, deprès hem realitzat les respiracions profundes per tal de relaxar-nos, i per acabar hem realitzat un exercici molt senzill per potenciar la nostra articulació que era posar-nos un boli o llapis a la boca i recitar al poema per tal de vocalitzar-lo molt millor.

Realment un cop acabada la emva recitació m'he fet una autoavaluació, per analitzar-me des de el meu punt de vist.
Durant la meva exposició he intentat tranquilitzar-me perquè el públic observes la meva seguretat amb mi mateixa, projectar la veu adequada perquè la gent no s'adormi, he intentat mirar a tot el públic i sobretot intentar recitar poc a poc perquè totohom pugui entendre de què parla la poesia.
En definitiva realment per a ser la primera recitació davant de tantes persones m'he sentit orgullosa de mi mateixa i amb aquell plaer de satisfacció del gran treball i esforç que havia realitzat.

Quan fas aquestes exposicions davant el públic, et dons compte que no és tan fàcil com un pensa, i menys davant de tantes persones, però poc a poc els nervis es tenen que treballar cada dia més, i arribar a fer una bona presentació.
He notat que hi ha gent que li costa més, i d'altre que no tant. Però l'important és intentar fer-ho el millor possible, i tot amb esforç.

Un cop les persones que havíem de recitar hem acabat, hem fet una vista a un blog d'una companya per raonar i intentar coreegir els errors per tenir un bon blog.

Realment com ha de ser un dossier d'aprenentatge?

.Primerament és important posar el dia que vas realitzar la classe.
.Cada professor que posis, sempre i molt important és posar el nom i cognom.
.Demanar permís a la persona que posem en el nostre blog.
.Utilitzar un llenguatge estàndard.
.Estructurar el nostre blog: Introducció, nus i conclusió.
.Intentar controlar els errors ortogràfics.
.Desenvolupar tots els comentaris i treballs que fa la Rosa Soler.
.El més important exposar en el nostre blog tot el treball que realitzem a classe i a casa.

dijous, 24 de novembre del 2011

prezi

Avui a classe de Gtic hem estat treballant el prezi.

El programa de PREZI és un espai on-line que ens permet desenvolupar les nostres idees en forma de presentació .Nosaltres mateixos podem crear diferents presentacions.
Un bon exemple és un suport per a realitzar una bona exposició.

Diferents característiques del Prezi.

-No tenen diapositives,treballem en un espai únic
-És un entorn de treball on-line.
-És gratuït i té una versió educativa.
-Podem editar/compartir col·laborativament.
-Tenim diferents modalitats de privacitat,per exemple podem copiar i modificar prezis d'altres persones.
-És un entorn multimedial.
-Podem treballar a partir de metàfores visuals.
-Permet mostrar plans generals i focalitzar en parts concretes.
-Els frames ens permeten definir parts.
-El path permet estructurar l'ordre dels frames.
-En prezi treballem sobre un espai en blanc. No hi ha diapositives com en PP
-El seu ús és senzill.
-Prezi treballa amb tecnologia flash.
-Solament podem canviar la plantilla però no el tipus de lletra o el fons.


Un bon comunicador.

Durant el primer semestre a la classe de Coed hem estat parlant i treballant com ha de ser un bom comunicador. Mitjançant les classes de Gtic i Coed ens han demenat de triar un bon/a comunicador/a i fer un gran seguiment de la persona.

El meu grup i jo, vam escollir Albert Espinosa. Primerament el que varem fer és crear un blog, on sortis tota la seva informació, els actes que fa, com es comunica a través de què, i les seves xarxes socials, per a totes nosaltres és un bon comunicador. Totes pensem que té un grau d'humor, s'expressa amb una gran naturalitat i sobretot parlar clar i precís.

Aquí us deixo el blog treballat i realitzat per companyes vostres!! Espero que us agradi i disfruteu invesitgant sobre un gran comunicador.

http://comunicadorespinosa.blogspot.com/

dimecres, 16 de novembre del 2011

Movie Maker.

El passat dia 10 de novembre,vàrem dedicar la classe de GTIC a treballar sobre el tema de vídeo a través del programa: Windows Live Movie Market. És una molt bona eina per poguer editar vídeos.

El jordi ens va ensneyar un vídeo gravat que es centrava a visitar i veure totes es instalacions de la nostre universitat, Blanquerna.
Perquè serveixen els videos? Simplement per transmetre emocions i sensacions.
Un cop teniem clar en què consisitia l'activitat, hem començat a posar-la en pràctica. Primerament hem clicat editar i hem anat dividint el vídeo i les parts que nosaltres volíe, que sortis ( teniem que tenir en compte que el nostre video tenia que dura un minuts).
Seguidament hem posat títols, llegendes, animacions, efectes visuals, música i crèdits.



divendres, 11 de novembre del 2011

Entrega del poema.

Avui a classe de COED, hem entregat el poema que recitarem el dia escollit per a la professora.
Un cop hem entregat al poema, ens ha deixat les dues hores per organitzar el nostre propi treball de territori i identitat i el bon comunciador.

Us deixo el meu poema que recitaré el divendres dia 25 de Novembre.


DESPERTAR

Saps quants anys d'aquesta vida
no donaria
per tornar-te l'abraçada
que no em vas fer
l'alada de l'últim dia
quan t'abraçava
amb la inútil esperança
de retornar-te
amb els besos la mirada
amb les mans aquell somriure
amb les llàgrimes les llàgrimes
amb el meu alè l'alè?

Saps quants anys d'aquesta vida
no donaria
per tenir-te viva encara?

Ara dorms molt lluny d'aquí
i dorms amb mi.

Oriol Izquierdo

Que no mori la llum. 50 poemes per a funerals amb un pròleg de Francesc Torralba
A cura de Jaume Subirana
Editorial: Ara llibres
Any d’edició: 2009

dimarts, 8 de novembre del 2011

La descripció d'una companya.

A classe de COED, vàrem realitzar una activitat de descriure a una companya amb el suport d'una fotografia i amb l'ajuda que ens va donar la Rosa amb els models i passos a seguir per fer una bona descripció.

Vaig escollir a la Laura Lópex, seguidament us deixo la meva descripció espero que us agradi.

Aquesta noia jove, la vaig conèixer la primera setmana de començar la Universitat, estem compartint una gran amistat que ens esta aportant moltes coses bones: Com ara a classe, les tardes d’estudi, la pujada interminable per anar a la universitat, els ferrocarrils i les gran sortides nocturnes per celebrar que ens tenim una a l’altra. Viu a Premià de dalt. Des de ben petitona el seu hobbie preferit ha sigut el patinatge artístic, però el problema és que ja no disposa de temps per poder-lo practicar. Ara treballa a l’escola Salle fen de professora de patinatge a nens de 4 a 6 anys, diu que és una experiència impressionant, i que no ho vol deixar
per res del món.
Té un cabell ros clar, llarg i brillant com l'aposta de sol i uns petits ulls blaus que destaquen en el seu rostre, ja que, desprenen vitalitat i energia. Cal emfatitzar que el que més impacta del seu rostre és aquell gran i animat somriure que em transmet confiança i alegria mitjançant cada una de les seves rialles extrovertides i sorolloses. Puc considera que és una noia clara, amable, dolça, sincera, bromista, xerraire i sobretot ordenada i treballadora, ho ha de tenir tot controlat amb els seus grans apunts d’Educació Infantil.
Li agrada donar el seu punt de vista i sobretot aconsellar de tots els temes. Amb ella sé que puc confiar, que m’ajuda i m’entén i el més important que mai em sentiré sola estant al seu costat.
A la seva vida no hi pot faltar mai el seu gran rellotge lluent, que fa que pugui arribar a les seves classes, cites i feina puntual, és un rellotge ben elegant i modern que li dóna un toc característic d’ella mateixa.

diumenge, 6 de novembre del 2011

La importància d'una imatge digital

És molt important saber i tenir en compte diferents conceptes que angloba l'imatge digital.

La grandària: Ens indica el número de píxels que té una imatge. Per saber-ho hem de multiplicar el nombre de píxels horitzontals amb els verticals.
Pes: Són els diferents bytes que ocupa una imatge, és el que ocupa la imatge en memòria

Profunditat de color: Són els bits necessaris que representen el color d'un píxel, normalment en són uns 13 milions de colors.

Resolució: És el principal indicador que podem observar a una imatge, és a dir, la relació entre el nombre de píxels i l'espai que ocupa una imatge.

Una vegada teniem clar aquests conceptes hem treballat el GIMP.
eL GIMP és una programa lliure i grauït que serveix per retocar diferents imatges digitals.
És molt recomenable baixar-te aquest programa, ja que, és molt útil.
Com te'l pots descarregar? Fàcil, te'n vas a la pàgina web softcatalà i ho fas.

Avui hem modificat una imatge que ens ha donat el Jordi Simón, personalment he seguit uns passos previs per practicar el GIMP.
provar de comprimir, retallar i, per últim extraurem un element.

Imatge inicial amb la qual he treballat:


Un cop teníem la imatge original he intentat comprimir, obrint el programa i modificar els píxels amb l'amplada i alçada que desitgem, per tal de guardar-la hem de crear una carpeta i diferenciar-la de l'altre foto.


Finalment he retallat un trs de la imatge.
Primerament e bert la imatge, després a herramineta de selección de rectángulos i seleccionar la part que tu vols retallar i finalment guardar-la.

dijous, 3 de novembre del 2011

Com parlar bé en públic

A classe de COED, ens han demenat de llegir el llibre: " Com parlar bé en públic" de Joana Rubio i Fransesc Puigpelat de l'ed. La butxaca.

Aquest llibre bàsicament parla de diferents trucs, tècniques i eines per parlar bé en públic.

Hem de saber que durant tot el curs haurem de realitzar moltíssimes exposicions. Molts pateixen nervis davant l'exposició o abans de l'exposició, quan perdem els nervis, quan ens quedem en blanc, quan penses ostres i si el que estic dient no ho estant atenent què passarà? Totes les preguntes són normals, ja que estem nervisos, ho volem fer de la millor manera possible i tenim molta por que per culpa dels nervis arribem el nostre frecàs.
Però sabeu que hem de fer tots plegat? Ser optimistes amb nosaltres mateixos, si una persona s'ha preperat el guio, l'estrucutura i tot el que dirà no ha de tenir por, al contrari una persona que ho porti preperat li sortira genial.

Us resumeixu alguns punts claus que per a mi són molt importants:

-Començar sempre amb un gran somriure a la cara.
-Quatre preguntes bàsiques: Perquè, qui, què i com?
-Naturalitat, preperació del guió, memòria.
-Vocalitzar i parlar amb un to i una velocitat adequada per a què el públic et pugi entendre correctament: la veu, l'entonació, les pauses i la respiració.
-Mantenir una posició correcte, és a dir, no tenir les mans a les butxaques,tocar-se el cabell, jugar amb algun objecte, en aquest cas s'ha de tenir una postura natural.
-Utilització de l'humor al llarg de l'exposició, ja que en el públic atrau més una persona amb humor, riallera i amb motivació que una persona que no mostra interès ni ganes allò que s'explica.
-Mirar al públic en general i no tenir un lloc fixe, per a mi la mirada és molt important, ja que si mires a tothom es senten involucrats.
I a vegades es bó utlitzar algun suport per a la realització de la teva exposició.

Totes aquestes pautes tothom les hauria de adquirir i practicar a cada exposició. Realment t'ajuda moltíssim, i et sents orgullos del teu esforç i dedicació.